Migrering af WordPress

Hvis man vil flytte sin WordPress websted fra det ene sted til det andet fx fra kfmh.dk til en lokal server, til localhost/kfmh er der flere ting man skal gøre. Nedenunder følger beskrivelse manuelt, og derefter med et plugin, duplicator.

  1. Først sikkerhedskopiere alt. Det kan du passende gøre med duplicator (eller manuelt – dvs downloade webfiler og exportere databasen)
  2. Så skal du ind og lave linket om til den gamle hjemmeside. Du går ind i Kontrolpanel –> Indstillinger –> Generelt og for WordPress adresse og Websteds adresse ændre https://kfmh.dk til https://localhost/kfmh. Derved kan du selvfølgelig ikke komme ind på siden igen. Grunden til at du skal gøre dette er at du skal lave alle database referencerne til URL til den gamle side om til URL for den nye. Det kan være sider, det kan være indlæg eller navigationsbarer.
  3. Nu kopierer du igen alle web filerne og eksporterer databasen ned på din computer.
  4. Hvis det er et nyt fjernsted skal du ind i wp-config og ændre adgangs specifikationerne til databasen på fjernstedet. Hvis det er lokalt websted kan du bruge de oplysninger, der findes med den, fx root uden password. Desuden skal du lave en database til din installation.
  5. Nu skal du uploade web-filerne, og derefter ind på MySQL-Admin og importere databasefilerne.
    5.a Alternativt til 2, kan du undlade at udføre ændring af URL, men til gengæld uploade et script, GitHub – til roden af dit site og udføre det og udfylde de felter, som det beder om, når step 5 er udført
  6. Når det er gjort, skal du ind i den tabel, som hedder options , finde de rækker, der hedder “siteurl” og “home” og rette dem til den rigtige URL, hvis det ikke allerede er rettet.

Migrering af WordPress til et andet domæne er ikke ukompliceret, og det vigtige er at opdatere alle referencer i databasen, så at de peger til de rigtige steder for at finde de objekter de peger på.

Oprettelse af en kopi

Figuren viser, hvor langt i processen Duplicator er nået. Her har den scannet sitet plus database. Resultatet kan ses på den næste figur.

Resultatet af scan

Den brokker sig over størrelsen af den build, som skal laves. Men det skyldes, at hvis du har noget mere på sitet , nogle backup versioner, og mange billeder/videoer. Noter, alt i databasen kopieret. Endvidere kan der være nogen navnekonflikter på nogle servere, hvis du bruger unikode – eller specialkarakterer, såsom ?! \ etc.

Hvis du klikker på en af de farvede knapper kan du få en yderligere forklaring på dens betydning. Hvis “Overview” er “Good”, så kan du duplikere dit site til et andet domæne.

Du sætter et hak ved “Yes continue with the build process!” og trykker på knappen, Build. Herved danner den en zip-fil af dit site og exporterer hele databasen – og laver et php script, installer.php.

Du skal nu angive dit URL for det nye sted, og database kontakt informationerne. Noter, at du skal have oprettet databasen på det nye sted. Er det på localhost, – så skal du bruge localhost som databasehost, root, som bruger og ik’ noget password. Du kan også have oprettet en bruger skræddersyet til formålet.

Nu skal du uploade dit build samt installer.php til roden af dit websted og derefter navigere til scriptfilen i en browser og køre den.

Hvis alt går godt har du så en næsten eksakt kopi af dit websted.

Hvis du vil bruge plugin, duplicator kan du gøre det på en forholdsvis smertefri måde. Du går ind i kontrolpanel –> duplicator og vælger fanen “Packages”. Du vælger siden “Create new” og du kommer til et vindue:

Skriv et svar

Forfatter

profilbillede af mig selv

Dette er en eksempel præsenation af mig i footeren

Jeg følger kurset "avanceret WordPress" i nemprogrammering.dk, og prøver

at reproducere alt det, som læreren foretager sig